Verkoop, Verhuur & Service van allerlei machines.
Home Reinigingssystemen Machines Landbouwmachines Verhuur Occassies Contact
Beinlich biedt een compleet pakket beregeningshaspels aan voor het beregenen van bijv. sportvelden (Piccolo), akkers enz.

De slanglengtes lopen uiteen van 125 mtr. tot aan 750 mtr.
Tevens levert Beinlich sproeiboomwagens, dieselpomp aggegraten, diesel-koppelings aggregraten, tractor aangedreven pompen en slanghaspels.  Zie hier enkele van de 22 modellen.

De Beinlich Piccolo beregeningshaspels worden speciaal geconstrueerd voor de tuinbouw.  


Beinlich Piccolo 1


Beinlich Piccolo 2


Beinlich Piccolo 3

     
PE slanglengtes: 40 125 m 50 150 m 63 200 m

Aandrijving:

turbineaandrijving turbineaandrijving turbineaandrijving

Regeling

kogelkraan kogelkraan kogelkraan
Druk vanaf 3 bar vanaf 4 bar vanaf 4 bar
Capaciteit tot 10 m/u tot 15 m/u tot 30 m/u
Kenmerken: statief gegalvaniseerd, verstelbaar, sproeikanon, aansluitslang, PE-leiding oprol- en afrolinrichting statief gegalvaniseerd, verstelbaar, sproeikanon, aansluitslang, PE-leiding oprol- en afrolinrichting statief gegalvaniseerd, verstelbaar, sproeikanon, aansluitslang, PE-leiding oprol- en afrolinrichting, draaikrans, statieflift met staalkabel, haspel oprollen met aftakas

optie: overdruk volledig uitschakeling (waterstop)


Beinlich Primus


Beinlich Primus Quattro

De Primus is een echte prijshit met topkwaliteit.
Standaard heeft deze beregeningshaspel een 360 draaikrans met de volgende kenmerken:

- Turbine direct aan de aandrijving geflenst
- Manuele bypass regeling met automatische correctie
- 4-voudige aandrijving met automatisch uitschakelsysteem en snel afrollen in noodsituaties
- Aandrijving van de trommel door een tandwielkrans
- Draaikrans kogelgelagerd
- Sproeikanon "Slow Reverse" incl. drukmanometer
- Statiefwagen voor het afleggen van de slang in het midden met variabele spoorverstelling


Beinlich Monsun I


Beinlich Monsum II


Beinlich Quattro

 
De serie Monsun I Classic is de klassieke beregeningsmachine met een doorrijtechniek voor het PE-leidingwerk in het rijspoor.

Spoorbreedtes vanaf 1,50 m. en portaalassen met grote wielen voor een grote bodemvrijheid zijn kenmerkend. PE-leidingen in diameters van 90, 100 en 110 met een lengte van 300 m - 480 m naar keuze. Het voordeel bij deze beregeningshaspel is dat ook kleinere tractoren met cultuurbanden geen probleem hebben bij het afleggen van de PE-leiding, omdat er veel minder vermogen nodig is bij het uittrekken van de slangen.

De trommel met 1250 mm breedte bevindt zich tussen de wielen en garandeert hierdoor een diepere leiding inloop en een diepliggend zwaartepunt voor een beter rijcomfort en een verhoogde zekerheid tegen omvallen.

Als extra uitvoering is leverbaar:

Draaikrans
Hydraulisch onderstel
Kenmerkend voor de alleskunner Monsun II Classic zijn de sterke 1500 Nm haakse aandrijving, de stabiele trommel met aan twee zijden de kettingaandrijving, de robuuste frameconstructie van gesloten vierkante buizen met 1500 mm brede en beklede binnenzijde, als het onderstel met dubbele as.

3 modelgrootten garanderen hoge beregeningsprestaties op 400m - 600m land lengte resp. 800 - 1200 m land lengte in de uitvoering met draaikrans.

In dezelfde uitvoering is ook een leverbaar de Monsun III Classic. Deze machine heeft echter een 3 assig onderstel, een trommelbreedte van 1650 mm. De Monsun II Classic is geschikt voor veldlengtes van 600 m - 1200 m.

Standaard is deze machine voorzien van hydraulische bediening van de steunpoten en hefinrichting. De energiebesparende open turbineaandrijving maken het mogelijk om alleen met deze machine te werken.
De Monsun Quattro is de nieuwe draaikrans generatie. Het bijzondere aan deze machine is, dat de trekdissel niet aan het frame van het onderstel gemonteerd is, maar aan het haspelframe. het onderstel heeft twee assen, waardoor de machine op zichzelf kan staan zonder dat de voorste steunpoot van de trekdissel wordt gebruikt en daardoor 360 graden draaien mogelijk maakt. De tractor rijdt direct in de rijen van het gewas (variabele spoorverstelling). Nadat de tractor de machine ontkoppelt heeft rijdt deze weg. Daarna wordt de haspel 180n graden gedraaid. Hierdoor komt de aankoppeling van het spuitkanon in de rijrichting van de tractor. Na het uitzetten van de steunpoten van de haspel kan de PE slang afgerold worden. De tractor verlaat het veld en de beregening kan beginnen. Wanneer de slang is opgerold en het spuitkanon bij de machine is, worde beregening bendigd, waarna de tractor de machine kan aankoppelen en verder rijden naar de volgende opstelling.


Bij de tot nu toe bekende draaikrans techniek wordt de haspel slechts 90 graden gedraaid. De machine wordt daarbij aan de rand van het veld of in het veld opgesteld. De tractor moet dan om de machine heen rijden om het spuitkanon aan te kunnen koppelen. Hierdoor wordt een deel van het gewas beschadigd.

De Monsun Quattro is echter zo geconstrueerd dat deze ook als een machine die door het gewas rijdt en als normale draaikransmachine (door het omsteken van de trekdissel) gebruikt kan worden.
22 verschillende modellen:


PE slanglengtes

 
SOENENS Filip Bruggestraat 286 B-8770 INGELMUNSTER BELGIE
GSM +32 (0)475 97 84 86 Tel +32 (0)51 488 788 Fax +32 (0)51 48 49 77   info@soenensfilip.be